Mam, wanneer kom ik thuis?

‘Mam, wanneer kom ik thuis? Het eten is hier niet zo lekker. Maar de verpleegsters zijn aardig, mama. De dame daar in het wit .. nee niet die ene moeder! Degene die bij de receptie staat. Ja, zij. Ze gaf me een auto om mee te spelen. Ik had liever een barbiepop, maar ze gaf me een auto, die ik erg lief van haar vond.

“Er is echter altijd een schaduw die de zon achterlaat.”

Ik mis Jessica, ja, ik mis haar moeder. Zit ze al in haar testweek? Ze zou me mee uit eten nemen als ze al haar examens had gehaald. Nee mam … daar zou mijn zus niet over liegen. We gaan dineren. Mama, is papa’s auto al gerepareerd? Ik herinner me dat het stopte net toen we bij tante aankwamen. Heeft ze al geleverd? Ze had een heel erg grote buik de laatste keer dat we haar bezochten. Ik hoop dat het een meisje is. Als het een meisje is, kan ik mooie dingen doen met haar haar. Ik hoop dat het geen jongen is, ze spelen alleen graag met domme mini-auto’s, net als Joe. Mam zegt tegen Joe dat hij mijn kamer niet mag verpesten !!! Ik mis je. Jij en papa. Mam, wanneer kom ik thuis? ‘

Als u ziek wordt, denkt u erover om zo snel mogelijk naar de apotheker te gaan. Gewoon omdat je het kunt. Voor de meesten van ons is de apotheker of het ziekenhuis niet ver weg. Je zou kunnen zeggen dat de meeste mensen in de westerse wereld onbeperkt toegang hebben tot de diensten die door het land worden aangeboden. Er is echter altijd een schaduw die de zon achterlaat. Sommige mensen moeten een of twee extra (financiële, fysieke of emotionele) mijl (en) nemen om bij een helende bron te komen. Het is een combinatie van ongelukkige factoren met een sterk fundament: gebrek aan rijkdom.

Gebrek aan rijkdom is een betere manier om het probleem te beschrijven. Mensen zeggen snel geldgebrek, maar er is geen aangepast bedrag dat ‘veel’ kan worden genoemd. Gebrek aan rijkdom betekent echter dat u niet in al uw behoeften kunt voorzien.

Het is een boosdoener van verschillende dingen. Terwijl mensen of de kinderen van mensen erin slagen om in een ziekenhuis aan te komen, kunnen de behandelingen ernstig worden vertraagd vanwege onvoldoende inkomen. Een kankerpatiënt heeft bijvoorbeeld chemotherapie nodig, en hoewel dit voor de een voor de hand lijkt te liggen, heeft een ander een hele fondsenwerving nodig om die te kunnen financieren. Uiteindelijk is een van de meest waardevolle aspecten van het leven iemands gezondheid. Helaas realiseren velen zich dit niet.

Het tegenkomen van ziekten is een van de dingen die het leven willekeurig te bieden heeft. Er is een Goddelijk motief voor alles wat er gebeurt, wat voor een menselijke geest onmogelijk te begrijpen is. Als we ooit zouden proberen de wegen van God te begrijpen, zouden we God beledigen, terwijl alles wat God doet genadig is.

Een sterke gelijkenis stelt dat de sterkere de zwakkere zouden moeten dragen. De ene geeft kracht, de andere de kracht. Het is een illustratie van wie Christus is voor de kerk. Christus is ons anker. We houden Hem stevig vast, omdat we niet twijfelen aan Zijn onbeperkte bron van kracht en kracht. Degenen die beseffen dat dit nooit goed afloopt, zijn verantwoordelijk gemaakt voor het stijgen van de zwakkere schepen. Hij die oren heeft om te horen, laat hem horen, en hij die levensonderhoud heeft om te ondersteunen, laat hem steunen.

by Lesley Tuffour

The Rock Foundation.

Deel dit verhaal, kies uw platform!

Onze Sponsors