Project Wilhemina Ziekenhuis

‘Waar een wil is, is een weg’ is niet vreemd in ons dagelijkse taalgebruik. Stichting The Rock Foundation kan bevestigen dat dit spreekwoord ook daadwerkelijk waar is. Op dinsdag 15 oktober 2019 is het The Rock Foundation gelukt om een donatie te doen aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. De donatie ging naar de zieke kinderen die daar verzorgd worden.

De vraag die vast naar boven komt is: ‘Wordt er ook gedoneerd aan ziekenhuizen in Nederland?!’ Het antwoord hierop is: ‘ja, zelfs in Nederland’. Ondanks de welvaart die er is in Nederland, kunnen deze jonge patiënten de steun hard gebruiken. We hebben het beter dan derdewereldlanden, maar zodra je je wat verder verdiept in de situatie dan zul je erachter komen dat niet alles zo rooskleurig is als het lijkt. The Rock Foundation besloot om een kijkje te nemen achter de schermen en waar te nemen hoe het leven is van kinderen die langdurig in een ziekenhuis moeten verblijven. Op dat moment beseften we het grote belang van goede doelen die ervoor zorgen dat deze kinderen zich thuis zullen voelen ondanks de harde realiteit dat ze ver van huis zijn.

We hadden de gelegenheid om te weten wat voor soort ziekten ze hadden gevonden. Op basis daarvan brachten we speelgoed en andere goodies voor ze. We zochten namelijk naar de verstandelijk gehandicapte kinderen (tussen 0 en 18 jaar). Dat was ons doel voor dat project. Kinderen met een verstandelijke beperking hebben een beperkte ontwikkeling op het gebied van sociale vaardigheden zoals praten, luisteren of concentreren. Daar aangekomen kregen we de kans om uit te leggen wie we zijn, waar we voor staan en waarom we een samenwerking wilden aangaan. Nadat onze doelen duidelijk waren gemaakt, hebben we veel gesproken over onze motieven en motivaties. Ondertussen viel het ons op hoe de ruimte ingericht was als de kamers van jonge, spelende kinderen.

Betekent dit dat er geen hoop is voor die kinderen? Absoluut niet waar. We houden er van om het woord ziekte te gebruiken. Het woord bestaat in het Engels uit twee delen, namelijk: (dis-ease). Een ziekte is niets anders dan een fysieke of mentale toestand waarbij u zich emotioneel ongemakkelijk voelt en zich niet op uw gemak voelt. Er is meer dan de medicijnen die verkocht worden om genezing tot stand te brengen. Er is meer dan in het ziekenhuis liggen en wachten tot de doktoren je gezond verklaren. Er is zelfs meer dan de chemotherapie die de kanker moet doen verdwijnen. Als je chronisch ziek bent, kan de zegen van iemand een verandering in je leven teweegbrengen. Waarom? Omdat genezing geen medicijn is. Genezing is een persoon, en een medicijn is slechts een vorm van de manifestatie van genezing. Gelukkig kent genezing vele vormen. Omdat The Rock Foundation ernaar streefde mensen vreugde te brengen, ontdekten we dat het geven van dingen uit hun kindertijd aan de kinderen hen zou doen beseffen dat ze net zo geliefd zijn als ieder ander.

Dit verklaart waarom het Wilhelmina Kinderziekenhuis de plek zo heeft ingericht. Een plek maken die gelijk is aan het soort mensen daar, heeft een neutraliserend effect. De ziekte blijft daar misschien, maar het ongemak of het gevoel van ziekte vlucht.
Als je chronisch ziek bent, noem ik je niet direct een slachtoffer, ik noem je liever een product van Genade
Genezing is een persoon en die persoon wordt Jezus Christus genoemd, ervaar hem door zijn mensen te ervaren, en je zult genezing vinden. Echte genezing.

Deel dit verhaal, kies uw platform!

“Overal in het leven is de echte vraag niet wat we winnen, maar wat we doen.” 

“De menselijke bijdrage is het essentiële ingrediënt. Alleen door jezelf aan anderen te geven, leven we echt.” 

Ethyl Percy Andrus

“Duisternis kan duisternis niet verdrijven; alleen licht kan dat. Haat kan haat niet verdrijven; alleen liefde kan dat doen.”

Martin Luther King, Jr.

“De juiste woorden kunnen een verschil maken als je met iemand op straat een praatje maakt. Onthoud altijd dat we allemaal liefde en vriendelijkheid nodig hebben.” 

“Als christenen moeten we in staat zijn om voor mensen te zorgen die in nood zijn. Dit kunnen we doen door ze te helpen, te voeren, te kleden en te ondersteunen.” 

Kwame Boakye Agyeman

“Mensen merken niet of het winter of zomer is als ze gelukkig zijn.” 

Anton Chekhov

“Één persoon helpen verandert misschien niet de wereld, maar het kan de wereld voor één persoon veranderen. Deze persoon kan de wereld van een andere persoon weer veranderen, enzovoort.” 

“Anderen helpen verlaagt je stressniveau en verbetert je humeur. Wanneer je anderen helpt, verhoogt het de endorfine niveau in je lichaam waardoor je je van binnen meer gelukkig voelt.” 

“Als we ons niet informeren over de dingen die om ons heen gebeuren, zullen we door gebrek aan kennis niets kunnen doen voor de gemeenschap.”

Ethyl Percy Andrus

“Geef altijd zonder te onthouden en ontvang altijd zonder te vergeten.”

Brian Tracy