DAKLOZE MENSEN

In deze generatie is het aantal daklozen als nooit tevoren gegroeid. Als we het hebben over daklozen, is het eerste dat in ons opkomt de oudere mensen die geen dak boven hun hoofd hebben. De reden waarom ze geen huis hebben, komt meestal omdat ze de rekeningen die elke maand moeten worden betaald niet kunnen betalen. In Nederland zijn het misschien alleen de ouderen, maar als we verder kijken en in andere landen zijn er niet alleen ouderen maar ook kleine kinderen die hun ouders verloren.

Ze hebben geen plek om te verblijven, ze zijn de hele dag op straat, ze hebben geen kleren aan of eten om te eten. De worstelingen die ze elke dag doormaken om iets te eten te krijgen of om ergens te overnachten, zijn erg moeilijk voor hen. Zelfs kleine kinderen zijn deels dakloos, bijvoorbeeld in arme landen hebben de volwassenen meestal geen andere keuze dan hun kinderen mee op straat te nemen.

“De worstelingen die ze elke dag doormaken om iets te eten te krijgen …”

Het grootste deel van daklozen zijn meestal de mannen, als je hoort dat er daar dakloze vrouwen zijn, is het moeilijk voor je om het te geloven. Als je dakloze vrouwen meestal ziet, komt dat doordat vrouwen het slachtoffer zijn van fysiek en seksueel misbruik waardoor ze het niet meer aankunnen en dan besluiten ze het huis te verlaten en op straat te gaan leven.

Als we buiten Nederland kijken, kunnen we zien dat kinderen onder de 18 jaar de dakloze kinderen opstaan, evenals de volwassenen, jezelf voorstellen dat je onder de 18 bent en een leven op straat leidt zonder ouders die niemand kunnen verzorgen jij en je moeten een manier vinden om elke dag alleen te overleven. Dakloos zijn is echt pijnlijk, wat als een dakloze ernstig ziek wordt omdat hij niet goed kan eten met voldoende kleren de hele dag buiten lopen bij slecht weer en aan het eind van de dag wordt de persoon ziek maar kan hij niet naar het ziekenhuis vanwege geld. Als kinderen van Christus moeten we samenkomen en de behoeftigen helpen, als de daklozen deze gedachten krijgen dat hun leven ten einde is, moeten we hen laten weten dat er op dat moment een helder licht schijnt voor en dat er een eind is gekomen aan hun strijd.

Gemaria Owusu-Ansah

The Rock Foundation.

Vorige
Volgende

Onze Sponsoren

2020-07-31T21:34:25+00:00