DAKLOZE MENSEN

In deze generatie is het aantal daklozen tot onbeheersbare aantallen gegroeid. Als we het hebben over daklozen, is het eerste wat in ons opkomt volwassen mannen die geen huis hebben. De reden daartoe is meestal omdat ze niet genoeg inkomen hebben om hun maandelijkse rekeningen te betalen.

“De worstelingen die ze elke dag doormaken om iets te eten te krijgen …”

In Nederland zijn het misschien alleen ouderen slachtoffer, maar als je uitzoomt, zie je dat er ook jonge kinderen zijn die slachtoffer zijn van dakloosheid

Ze hebben geen plek om te verblijven, ze zijn de hele dag op straat. Ze hebben geen kleren aan of eten om te eten. Om een verblijfplaats te hebben of een broodje naar binnen te werken, vergt voor deze mensen veel energie, tijd en ego.
Jonge kinderen vallen niet uit te sluiten. Neem als voorbeeld kinderen in arme landen die tegen hun wil of macht ook op straat belanden, doordat de ouders simpelweg niet in hun behoeftes konden voorzien.

Het grootste deel van daklozen is man. Als men hoort dat er daar dakloze vrouwen zijn, is dat wat moeilijker voor ze om te geloven. Een vrouw die dakloos is, is meestal het slachtoffer van huiselijk geweld, gebleken uit onderzoek. Hoe moedig het ook is om zo een gevaarlijke omgeving te verlaten, de confrontatie met de buitenwereld kan ook enorm intimiderend zijn.

Dakloos zijn heeft lastige gevolgen. Als een dakloze ernstig ziek wordt omdat hij niet goed kan eten of omdat het weer slecht is, kan hij moeilijk (zelf) naar het ziekenhuis. Hij of zij heeft bijvoorbeeld geen geld voor vervoer of is misschien niet eens legaal (in Nederland), laat staan verzekerd. Als kinderen van Christus, moeten we samenkomen en de behoeftigen helpen. Als daklozen denken zich in een donkere tunnel bevinden, moeten wij het einde van de tunnel kunnen openbaren. Licht!

Gemaria Owusu-Ansah

The Rock Foundation.

Deel dit verhaal, kies uw platform!

Onze Sponsors