OPOFFERENCE LIEFDE

“Hij is een stuk rotzooi. Hij komt altijd supermarkten binnen, op zoek naar iets. Hij steelt niets, schaadt niemand en vraagt niet altijd iets aan iemand. Hij zoekt gewoon naar voedsel, muntjes of flessen die ingewisseld kunnen worden voor geld. Hij kijkt niet eens in mensen in hun ogen. Hij heeft maar één doel, en dat is iets vinden om zichzelf mee te voeden”, zegt de bewaker.

Hoewel er genoeg vagebonden zijn die mensen smeken om middelen, is er ook een aantal daklozen die worstelen met het pleiten voor wat ze nodig hebben.

“Hij, ja hij … Hij is een stuk rotzooi. Hij komt altijd in supermarkten op zoek naar iets. ‘

Anderen laten zien dat je ze nodig hebt, of iets van hen, kan voor sommige mensen een moment van vernedering zijn en dus heel uitdagend. Falen is niet het ergste wat ze meemaken, maar de neerkijk van de mensen erop.

De Rock Foundation organiseert een kledingproject. Het Kledingproject is een project waarbij we kledingstukken gaan vragen aan mensen die er geen behoefte meer aan hebben. Wij accepteren alle soorten kleding, zolang deze draagbaar zijn. We willen een ieder die wil doneren, aansporen de kleding in vuilniszakken aan te bieden.

Vroeg of laat zal iedereen een stadium van afhankelijkheid bereiken. Dat wil zeggen dat iedereen zal beseffen dat hij of zij de medemens nodig heeft. Zo heeft God dit leven geschapen. Het doel van het Kledingproject is om mensen te laten weten dat het oké is om van mensen te ontvangen. Wat velen niet begrijpen, is dat ontvangen ook bijdraagt aan je karakter. Het is een teken van nederigheid in plaats van vernedering.

De schade die daklozen mentaal ondervinden, kan niet bevat worden tot men zichzelf in die positie bevindt. Jezus was een tijdlang dakloos, maar God zorgde ervoor dat Hem niets ontbrak. Zo willen wij God openbaren met dit project.
Het betekent dus het geven om Zijn volk, en te offeren daaraan. In ‘houden van’ zit een vorm van opofferen verstopt. Deze vrucht van liefde is wat we trachten te presenteren met dit project.

by Lesley Tuffour

The Rock Foundation.

Deel dit verhaal, kies uw platform!

Onze Sponsors