Project Kamil

Tijdens een van onze vele zoektochten om mensen te helpen die het wat minder hebben, zijn wij Kamil tegen gekomen. Kamil is geboren in de jaren 90 in Polen. Hij is de vader van een dochtertje. Na een tijdje gewerkt te hebben voor een bedrijf verloor Kamil zijn inkomen en daarmee ook het inkomen van het gezin. Op dat moment ontstond de wens om naar Nederland te komen in de hoop hier een baan te vinden. Uiteindelijk is het Kamil gelukt om naar Nederland te komen met behulp van een vriend, maar jammer genoeg werd deze vriend door onbekende redenen gearresteerd. Het contact tussen de twee vrienden werd hiervoor verbroken. Deze vriend was tevens ook een hulpbron voor onderdak en ondersteuning in financiën, maar dat kon jammer genoeg niet meer doorgaan.

Tot overmaat van ramp werd Kamil het slachtoffer van een straatroof in Amsterdam, waardoor zijn telefoon en portemonnee uit zijn bezit werden genomen. Vanaf dat moment kon hij niemand meer bereiken en moest hij ronddwalen op staat. Dit leidde tot het noodgedwongen slapen op beschikbare bankjes in de open buitenlucht, wat hem zelfs een boete heeft opgeleverd bij de politie. Op een klaarlichte dag, 11 mei om precies te zijn, kwam Kamil een van onze leden tegen tijdens zijn wandeling door Amsterdam Zuidoost. Nadat wij zijn pijnlijke verhaal aangehoord hadden, besloten wij dat we iets moeten doen om hem te helpen. De hulp die aangeboden werd door onze leden bestond uit verschillende primaire basisbehoeften, een telefoontje waardoor hij telefonisch bereikbaar kon zijn en een slaapplek in de buurt. Er is nog steeds contact met Kamil en hij gaat nu betere tijden tegemoet.

Deel dit verhaal, kies uw platform!

“De menselijke bijdrage is het essentiële ingrediënt. Alleen door jezelf aan anderen te geven, leven we echt.” 

Ethyl Percy Andrus

“Duisternis kan duisternis niet verdrijven; alleen licht kan dat. Haat kan haat niet verdrijven; alleen liefde kan dat doen.”

Martin Luther King, Jr.

“Mensen merken niet of het winter of zomer is als ze gelukkig zijn.” 

Anton Chekhov

“Anderen helpen verlaagt je stressniveau en verbetert je humeur. Wanneer je anderen helpt, verhoogt het de endorfine niveau in je lichaam waardoor je je van binnen meer gelukkig voelt.” 

“Één persoon helpen verandert misschien niet de wereld, maar het kan de wereld voor één persoon veranderen. Deze persoon kan de wereld van een andere persoon weer veranderen, enzovoort.” 

“Geef altijd zonder te onthouden en ontvang altijd zonder te vergeten.”

Brian Tracy

“De juiste woorden kunnen een verschil maken als je met iemand op straat een praatje maakt. Onthoud altijd dat we allemaal liefde en vriendelijkheid nodig hebben.” 

“Als we ons niet informeren over de dingen die om ons heen gebeuren, zullen we door gebrek aan kennis niets kunnen doen voor de gemeenschap.”

Ethyl Percy Andrus

“Overal in het leven is de echte vraag niet wat we winnen, maar wat we doen.” 

“Als christenen moeten we in staat zijn om voor mensen te zorgen die in nood zijn. Dit kunnen we doen door ze te helpen, te voeren, te kleden en te ondersteunen.” 

Kwame Boakye Agyeman